campings


Hotels in Zeeland

Ontstaan Zeeland

Toen Zeeland nog regelmatig onder water liep

Een hotel in Zeeland? Dat is nu mogelijk op alle Zeeuwse eilanden. De eerste bewoners van Zeeland leefden echter enkel op hogere gronden, al verschilde dat niet veel van het zeeniveau, zeker niet bij vloed. Bij hoog water zocht men in later tijden toevlucht tot vliedbergen zoals hieroven, vlak naast kasteel Westhove tussen Westkapelle en Domburg. Daar vind je ook Terra Maris. Dit museum laat zien hoe Zeeland zich door de eeuwen heen vormde en vertlet over de florad en fauna: Terra Maris >>

Hotels in Zeeland
=Zeeland

Jouw hotel? Lees de geschiedenis in het landschapOok huidige Zeeuwse het landschap zelf vertelt haar geschiedenisverhaal. De Zak van Zuid-Beveland laat zien hoe steeds kleine stukjes zee werden omdijkt, waardoor kleine polders ontstonden. U fietst daar over de bloemendijken. Van het open landschap, waar het zicht niet wordt ontnomen door industrieën, geniet u ook op St. Philipsland en Tholen. Het landschap vertelt ook dat Zeeland van oudsher een agrarische provincie is. Nog altijd is Zeeland een spil in de handel van uien, die u ruikt op Zuid-Beveland. Wie thuis graag bessenjenever drinkt, heeft een goede kans op een fles met bessen uit de Zak van Zuid-Beveland en ook suikerbieten en fruit komen uit Zeeland. Het dorpje Kapelle, waar Annie M.G. Schmidt geboren werd, gebruikt de slogan 'bloesem van Zeeland'. De getijdenhavens, kreken, oesterputten, vuurtorens en veel meer getuigen van de geschiedenis die u overal in Zeeland tegenkomt.
Oude kaarten laat Zeeland zien in steeds weer anders gevormde eilanden. Het watersnoodmuseum in Ouwerkerk illustreert hoe ingrijpend dit altijd is geweest en Neeltje Jans toont onder andere het binnenste van de stormvloedkering. Om beide dagattracties te ontdekken kun je gaan naar dagjezeeland.nl.

Kijk ook op:
vakantie
Op zoek naar een camping in Zeeland? Boek je vakantie bij Ardoer.
Ardoer Campings:
Camping Zwinhoeve
Camping International
Camping Pekelinge
Camping Westhove
Camping Ons Buiten
Camping De Meerpaal
Camping Scheldeoord
Camping Paardekreek
Camping Julianahoeve
Camping Duinoord
Camping Wijde Blick
Camping Ginsterveld


Zeeland
Roompot Campings.


Middelburg

Deze site is onderdeel van 'Mooi Zeeland', uitgever Florad is bereikbaar via info@florad.nl, parallelweg 12, 4462 al goes.
Zoek hier hotels, bungalowparken en campings.


in_Mooi_Zeeland


Andere sites : Zeeland: hotel zeeland - Zeeland: bungalows zeeland - Dagattracties in Zeeland: attractie zeeland - Mooi Zeeland: mooizeeland - Dagje uit in Zeeland - VVV Zeeland - Kijk hier voor vakantieparken in Zeeland - VVV Zeeland Provincie Zeeland - Holland Ferien Zeeland